Přeskočit na obsah
Accueil » ZELENINOVÁ ZAHRADA, JEDINÁ ÚČINNÁ PŘÍRODNÍ OCHRANA PROTI CHOROBÁM A ŠKŮDCŮM.

ZELENINOVÁ ZAHRADA, JEDINÁ ÚČINNÁ PŘÍRODNÍ OCHRANA PROTI CHOROBÁM A ŠKŮDCŮM.

    Zeleninová zahrada, tato ochrana proti chorobám a škůdcům. Zde je přírodní složka, která zachrání rostliny a ovoce před útokem nebezpečných mikroorganismů.

    Zahrada, ochrana proti škůdcům a chorobám: tajná složka

    Orto, protezione contro malattie e parassiti: l'ingrediente segreto
    Jak chránit zeleninovou zahradu před škůdci a chorobami? Zde je jedinečná a velmi účinná přírodní ochrana, díky níž budou vaše rostliny a plody nedotknutelné.

    JAK CHRÁNIT ROSTLINY A OVOCE PŘÍRODNÍMI PROSTŘEDKY
    Každý, kdo má to štěstí, že má zahradu nebo zeleninovou zahrádku, ví, kolik péče a obětavosti musíte věnovat tomu malému pozemku, který s radostí zaplníte rostlinami, květinami, ovocem a zeleninou čekajícími na sklizeň.

    Pěstovaná zeleninová zahrada

    Orto coltivato
    Pokud existuje jedna noční můra, kterou sdílí všichni, zkušení zelináři i začínající zahrádkáři, pak jsou to škůdci, kteří často přicházejí a ničí nám úrodu nebo způsobují onemocnění rostlin a květin.

    Nebojte se, stalo se to každému: housenky, mšice a slimáci jsou připraveni napadnout vaši zeleninovou zahrádku. Víte však, že se škůdců můžete zbavit a zároveň zabránit onemocnění vašich rostlin jen pomocí přírodních prostředků?

    Dnes s vámi chceme mluvit právě o tom, jak bojovat proti škůdcům a chorobám pomocí přírodní látky, která učiní vaše rostliny nesmrtelnými. Zde jsou všechny tipy, bez kterých se neobejdete.

    Zeleninová zahrada, to je přírodní ochrana proti škůdcům a chorobám
    Majitelé zahrad odjakživa vedou válku, kterou ne vždy dokážou vyhrát, a to proti škůdcům a chorobám. Ty bohužel často vedou k úhynu našich rostlin. Je pravda, že na trhu existuje nepřeberné množství přípravků, které mají zajistit, aby naše zelené klenoty přežily co nejdéle.

    Stejně tak je však pravda, že existují přírodní prostředky, které mohou dosáhnout stejného výsledku. Víte, jak chránit svou zeleninovou zahradu před škůdci a chorobami způsobem šetrným k životnímu prostředí? Prozradíme vám tajemství, které vám určitě změní život.

    Existuje zejména jedna přísada, která vám pomůže mít krásnou zeleninovou zahradu. Složka, kterou můžeme považovat za mocný prostředek proti škůdcům a chorobám: mluvíme o jedlé sodě.

    Jedlá soda se může stát vaším spojencem nejen na zahradě. Tento výjimečný bílý prášek dokáže úspěšně bojovat s plevelem, chorobami a různými škůdci, kteří napadají rostliny a kazí květiny, ovoce a zeleninu.

    Víte, proč je výjimečný? Nejen proto, že pomůže vyřešit všechny výše zmíněné problémy, ale především proto, že účinně působí, aniž by poškodil životní prostředí, rostlinné produkty a užitečný hmyz v zeleninové zahradě, jako jsou například včely.

    Jedlá soda je 100% přírodní produkt, ze kterého lze vyrobit různé ekologicky šetrné přípravky na ochranu rostlin. Pokud je vaším cílem pečovat o zeleninovou zahradu, a to ekologicky, pak jste na správném místě. Jedlá soda zabraňuje výskytu škůdců a patogenů, kteří napadají rostliny.

    Funguje tak, že zvyšuje hodnotu pH listů a zabraňuje klíčení nebezpečných spor hub. Můžete ji bezpečně použít k ochraně květin, ovoce a zeleniny před škůdci, jako jsou brouci, slimáci, mšice a červci, abychom jmenovali alespoň některé.

    Hydrogenuhličitan je však také ideální pro ochranu rostlin před velkými škůdci, jako je antraknóza a bakteriální choroby. Prostředky z jedlé sody se snadno připravují, jsou rychlé a velmi levné.

    Odborníci radí, abyste rostliny ošetřili hydrogenuhličitanem preventivně nebo abyste zasáhli okamžitě, jakmile zjistíte nějaké zvláštní příznaky (žluté nebo propíchané listy, poleptané stonky).

    První námi navrhovaný prostředek je opravdu jednoduchý na provedení. Stačí rozpustit 50 gramů hydrogenuhličitanu sodného v 10 litrech vody. Dobře promíchejte a roztok nalijte do rozprašovače.

    Přípravek nastříkejte na rostliny nebo na půdu. Tento přípravek doporučujeme používat zejména po bouřce, protože právě při těchto příležitostech se v důsledku vlhkosti zvyšuje riziko houbových chorob rostlin.

    Rádi bychom vás však informovali i o druhém, stejně účinném prostředku. Stále budete potřebovat jedlou sodu, ale také další přísadu: mléko. Co se stane, když tyto dva produkty zkombinujete?

    Jednoduchá odpověď: získáte supersilný pesticid.

    Bicarbonato di sodio e latte per un orto perfetto
    V tomto případě je třeba nasypat 1 polévkovou lžíci jedlé sody do litru mléka a poté přidat 10 litrů vody. Pokud si všimnete, že listy vašich rostlin mají díry, okamžitě jednejte a postříkejte je tímto roztokem, abyste zabránili rychlému šíření choroby.

    Mléko má antibiotické vlastnosti, věděli jste to? V kombinaci s hydrogenuhličitanem sodným skutečně vytváří supermocný lék. Tento roztok můžete používat i jednou týdně.

    Mléko je mimochodem vynikajícím hnojivem pro rostliny, takže tato složka je nejen vyléčí, ale také podpoří jejich růst. Na druhou stranu je jedlá soda i sama o sobě ideální pro odstranění pesticidů ze zeleniny a ovoce.

    Když už jsme u toho, věděli jste, že odstraňuje až 98 % chemických pesticidů z produktů, které si koupíte i v supermarketu? Doporučujeme je před konzumací vždy omýt ve vodě se sodou bikarbónou. Zkrátka, pokud chcete svou zahradu chránit před chorobami a škůdci, jsou tyto složky nepostradatelné.