Přeskočit na obsah
Accueil » Tradiční babiččiny koláče s krémem: doma jich není nikdy dost!

Tradiční babiččiny koláče s krémem: doma jich není nikdy dost!

    Dnes jsme pro vás připravili tradiční a dokonalý recept na sušenky ze zakysané smetany, které připravujeme nejčastěji zejména v období masopustu.

    Připravte si tuto pochoutku sami a uvidíte, že si ji zamilujete.
    Opravdu chutnají jako v nebi!

    Postup je jednoduchý, a pokud máte pochybnosti, na konci článku najdete i videopostup, který ukazuje přípravu krok za krokem🙂.

    K přípravě tohoto receptu budeme potřebovat následující suroviny:

    115 g cukru
    1 lžičku sušeného droždí
    2 vejce
    425 g pšeničné mouky
    225 ml mléka
    45 g másla
    1 lžička kukuřičného škrobu
    200 g zakysané smetany
    Vanilkový extrakt podle chuti
    Sůl podle chuti
    V receptu budeme postupovat následovně:

     

    Mléko zahřejeme a smícháme se 3 lžícemi cukru a droždím. Necháme 5-10 minut stát, dokud se droždí nevytvoří. Mezitím rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přidáme prosátou celozrnnou mouku se solí a vzniklé droždí. Těsto hněteme rukama, dokud není hladké a pružné. Jakmile jste s jeho vzhledem spokojeni, přikryjte ho vlhkou utěrkou a odložte na teplé místo, kde v klidu vykyne.
    Zatímco těsto kyne, připravte si krémovou náplň. Smíchejte 30% smetanu se 2 lžícemi cukru, kapkou vanilkového extraktu a kukuřičným škrobem. Vše důkladně promíchejte a podle potřeby dochuťte.
    Když těsto vykyne, vyklopte ho na pracovní plochu lehce poprášenou hladkou moukou. Rozdělíme ho nožem na 8 stejných dílů, z každého vytvarujeme stejně velkou kouli, opět přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme chvíli kynout. Poté vezměte každý díl zvlášť před sebe a pomocí skleničky vytvořte uprostřed důlek, do kterého se vloží náplň.
    Náplň rovnoměrně rozetřete do otvoru v těstě. Jakmile jsou všechny kousky takto připravené, položte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Pečte asi 20 minut.
    Video s receptem:

    Mňam!

    Máme hotovo.

    Přejeme vám dobrou chuť.

    Sdílejte tento recept a udělejte radost svým přátelům, kterým bude určitě také chutnat.

    Nezapomeňte si oblíbit naši stránku, abyste každý den dostávali nové recepty.