Přeskočit na obsah
Accueil » Neobvyklý makový koláč plněný sýrovou náplní!

Neobvyklý makový koláč plněný sýrovou náplní!

    Tvarohové a makové koláče jsou všem dobře známé. Určitě si vzpomenete na typické kynuté koláče s náplní z jedné z těchto vynikajících surovin. Dnešní recept kombinuje obě tyto chutě do netradičního koláče.

    Hlavní zvláštností je jeho vzhled, který vzniká díky máku a tvarohu. Určitě recept vyzkoušejte a podávejte svým hostům tento zajímavý dezert ke kávě. Všichni se vás určitě zeptají na recept!

    složení dortu

    Máslo – 100 g
    Cukr – 50 g
    Vejce – 1 ks
    Prášek do pečiva – 1 čajová lžička.
    Vanilin – podle chuti
    Mouka – 200 g
    přísady na plnění

    Tvaroh – 500 g
    mák – 120 g
    Cukr – 150 g
    Vejce – 2 ks
    Škrob – 2 polévkové lžíce

    Budeme postupovat následovně:

    Máslo rozpustíme, přidáme cukr a vejce a mouku s práškem do pečiva. Uhněteme těsto, plech nebo formu vyplníme pečicím papírem a okraje přikryjeme těstem. Vložíme na 30 minut do chladničky.

    Mák zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut stát, poté vodu slijeme. Tvaroh rozmixujeme, přidáme škrob, cukr a vejce a promícháme. Tvarohovou náplň rozdělíme na dvě porce, jedna by měla obsahovat o 120-150 g více. Do menší porce přidáme mák.

    Vyjměte těsto z lednice a přidejte náplň, střídavě vrstvy s mákem a bez máku tak, abyste získali požadované vzory. Koláč pečte při 180 stupních asi 1 hodinu a před podáváním jej nechte vychladnout.