Přeskočit na obsah
Accueil » 5 způsobů, jak zabránit tomu, aby někdo vysával vaši energii a dodával vám v takových chvílích negativní energii.

5 způsobů, jak zabránit tomu, aby někdo vysával vaši energii a dodával vám v takových chvílích negativní energii.

    Empatie je schopnost soucítit s druhými. Empatie jde ještě o krok dál. Když je člověk empatický, znamená to, že je nejen schopen vnímat emoce druhých, ale dokáže je vnímat i jako své vlastní.

    Často se stává, že empatičtí lidé vstřebávají příliš mnoho bolesti a utrpení lidí kolem sebe. To je pak emocionálně ubíjí a blokuje jejich schopnost fungovat na vyšší úrovni.

    Pokud jste někdy byli v jedné místnosti s negativně naladěným člověkem, jistě víte, jak významné byly jeho emoce. Cítíte, jak na vás doléhá jejich tíha, a snažíte se udržet si čistou hlavu. Naučit se bránit tomuto typu toxické energie je proto velmi důležitou životní dovedností. Váš emoční stav vás ovlivňuje po stránce duševní, psychické i duchovní.

    5 spôsobov, ako nedovoliť, aby z Vás niekto vysával Vašu energiu a odovzdával Vám negatívnu energiu - Recepty od babky
    Zde je 5 způsobů, jak přestat vstřebávat negativitu druhých lidí.

    1. Nesnažte se lidem zavděčit
    Pokud si na vás někdo stěžuje, pomlouvá vás nebo o vás jinak špatně mluví, neberte si to osobně a nečekejte, že vás bude mít rád. Jen by vás to hlouběji vtáhlo do jeho negativity a učinilo by vás energeticky a emocionálně závislými na jeho názoru. Buďte na sebe hodní a smiřte se s tím, že ne každý vás bude mít rád. A to je naprosto v pořádku.

    Každý máme jinou osobnost a jiné záliby a zápory. To vytváří pro každého z nás odlišné životní zkušenosti. Projevujte lásku především sami sobě. Bude kolem vás působit jako ochranné pole a zabrání tomu, aby vás názory ostatních lidí vysávaly.

    2 Vězte, kdy říci ne.
    Když k vám domů přijde host, dovolíte mu, aby si nesundal špinavé boty nebo aby si na kobercích rozmazal bláto? Nebo ho požádáte, aby si před vstupem do vašeho osobního prostoru boty očistil nebo sundal?

    Co když ho jednou pozvete na večeři a on se pak po zbytek měsíce zve sám? Co když bude trvat na tom, že chce spát na vašem gauči, aby si ušetřil cestu domů? Být velkorysý je skvělé, ale uvědomte si tenkou hranici, aby vás ostatní nezneužívali.

    Nepřijímejte na svá bedra žádnou bezplatnou jízdu, lidi, kteří na všechno říkají ne, ani citové upíry, kteří jdou za hranice toho, co považujete za přijatelné. Stanovte si hranice a trvejte na jejich dodržování! Tohle je váš život. Vaše tělo, prostor a osobní čas jsou posvátné chrámy, proto si dobře rozmyslete, kterým lidem dovolíte do nich vstoupit.

    Není nic špatného na tom, když někomu řeknete „ne“ tak často, jak považujete za nutné. Dříve než je pustíte do svého života, dejte druhým jasně najevo, jaké jsou vaše standardy.

    3 – Přestaňte krmit monstrum
    Výše jsem se zmínil o termínu „emocionální upír“. Jedná se o parazitické osobnosti, které se doslova živí vaší pozorností a laskavostí. Zároveň vás však silně vyčerpávají. Investovat čas a emoce do těchto lidí se vám zpočátku může vyplatit, ale nakonec ztratíte energii a mnoho jejich problémů zůstane nevyřešeno.

    Tito lidé žízní po vaší lásce. Nikdy je však nebudete moci uspokojit, protože se rozhodli zůstat v roli oběti.

    Můžete nabídnout svou podporu těm, kteří ji potřebují, být naslouchajícím uchem příteli nebo cizímu člověku. Snažte se však rozpoznat bod, kdy se vaše úsilí stává zbytečným nebo kdy žádost o pomoc zní spíše jako požadavek na pozornost.

    Řešení problémů druhých lidí není vaší povinností, zejména pokud oni sami své problémy řešit ve skutečnosti nechtějí. Chtějí, abyste je litovali. Vyplatí se vědět, kdy je lepší se stáhnout! Když máte pocit, že vaše zdroje docházejí, projevte soucit a odejděte z dané situace. Není nic špatného na tom, když se odmítnete podílet na cizím dramatu

    4 Návrat k přírodě
    Někdy si opravdu potřebujete odpočinout od ostatních lidí. Jejich chaotickou energii je těžké utišit, a tak si udělejte víkend, odpoledne nebo dokonce hodinu pro sebe a vyrazte někam do klidu.

    Nechte hlasy přírody, aby ve vaší mysli nahradily shon a chaos moderního světa. Všímejte si jednoduchosti přírody, absence motivů a soužití všech věcí – rostlin, zvířat i země. Zhluboka dýchejte a meditujte. Soustřeďte se na to, abyste své tělo naplnili čerstvým kyslíkem a povznesli svého ducha. Když se pak vrátíte ke svým každodenním činnostem, budete se cítit svěží a méně náchylní vstřebávat negativitu druhých.

    5. Uvědomte si, kdo je za vás zodpovědný
    Za to, jak se cítíte, jste zodpovědní pouze vy. Jste stoprocentně zodpovědní za to, čemu dovolíte, aby ovlivňovalo vaše myšlenky a emoce. Pokud je jakákoli část vašeho štěstí v nerovnováze, pouze vy máte moc ji napravit.

    Vaše vnímání sebe sama má větší moc než vnímání kohokoli jiného. Ale to jen do té doby, než se rozhodnete pustit ho a požádat o svolení někoho jiného.

    Když se rozhodnete převzít odpovědnost za své pocity, osvobodíte se od vlivu druhých. Když máte jasno v tom, kdo jste a jak se chcete cítit, je pro ostatní mnohem těžší vyvést vás z rovnováhy.

    Rozhodujte se vědomě a převezměte kontrolu nad pozitivitou ve svém životě. Vybírejte si situace, které vás nabíjejí energií, a setkávejte se pouze s lidmi, kteří vám jen dodávají šarm. Mějte se rádi natolik, abyste řekli „ne“, když to situace vyžaduje. Opusťte prostředí, které neslouží vašim zájmům.

    A pamatujte – za své životní zkušenosti jste zodpovědní vy. Vytvářejte si je sami a udělejte si je fenomenální.

    Sdílejte tento článek a sdílejte ho na Facebooku.

    Pokud chcete každý den vidět nové články, nezapomeňte dát LIKE naší stránce na Facebooku.