Přeskočit na obsah
Accueil » Brilantní rada tety květinářky: Jak správně pečovat o orchideje! Úžasné výsledky – kvetou jako nikdy předtím!

Brilantní rada tety květinářky: Jak správně pečovat o orchideje! Úžasné výsledky – kvetou jako nikdy předtím!

    Názory na to, jak by měly orchideje růst, se značně liší. Každý s nimi má své individuální zkušenosti. Někdo tvrdí, že je to nejméně náročná květina na světě, jiný, že ať dělá, co dělá, nemůže ji přimět kvést.

    Pokud i vy patříte mezi ty méně šťastné, kterým orchidej nekvete, inspirujte se u nás.

    Dnes vám ukážeme, jak ošetřit orchidej, která přestala kvést…..

    Geniálne rady od TETKY KVETINÁRKY: Ako sa správne starať o orchideu! Úžasné výsledky - pokvitne ako nikdy predtým! - Recepty od babky
    Tyto druhy zaručeně vykvetou. Účinky, kterých dosáhnete, vás jistě překvapí. Nejoblíbenější orchidejí je odrůda Phalaenopsis, která může kvést až 11 měsíců, ale doma to většinou neplatí. Pokud máte doma správnou teplotu, ale vaše orchideje nekvetou 2 roky, musíte zvolit jinou metodu stimulace kvetení.

    Můžete vyzkoušet např:

    JAK STIMULOVAT ORCHIDEJ KE KVETENÍ
    Náhlý pokles teploty
    Udržujte rostlinu přes den a v noci v teplé místnosti, kde se teplota pohybuje mezi 16 a 18 stupni. V létě rostlinu přemístěte do zahrady a podpořte fotosyntézu a tvorbu oxidu uhličitého, který hraje důležitou roli při kvetení. Velmi důležité je prodloužit dobu mezi zálivkami, v zimě každé čtyři dny a postřik jednou týdně. Nenechávejte kořeny rostliny ve stojaté vodě. Docházelo by k hnilobě.
    Teplé sprchy a pára
    Pomocí této metody nechte koupelnu zapařit horkou vodou. Poté rostlinu vložte na 15 minut do lázně s vodou o teplotě 35 stupňů. Rostlina tak absorbuje vlhkost. Nechte ji vychladnout a teprve poté ji vraťte na místo.
    Lepší světlo
    Různé druhy orchidejí vyžadují různé množství světla. Pokud rostlina nekvete, je možné, že nemá dostatek světla. Pak ji musíme přemístit na světlejší místo nebo jí přidat světlo.
    Přesazování
    Pokud orchidej nekvete, je možné, že půda již neobsahuje dostatek živin, což je vidět hlavně na listech rostliny. Pokud jsou listy menší nebo deformované, je třeba rostlinu zasadit do nové zeminy.
    Orchidej má poupata, ale nekvete.
    Výskyt poupat není zárukou kvetení, takže poupata mohou být vidět až 2 měsíce před květem. Aby se rostlině dařilo, musí mít správné podmínky. Do malé misky vedle květináče můžeme přidat vodu, aby se zvlhčil vzduch.
    V chladných obdobích potřebuje rostlina více světla.
    Lze použít speciální lampu, která nenasává vzduch a poskytuje dostatek světla. Během zimy potřebuje rostlina 12 hodin světla. Orchidej také nemá ráda změny a špatně je snáší. Proto neměňte její polohu.
    JAK pečovat o orchidej po odkvětu
    Kvetení obvykle trvá 5 až 12 měsíců. Když květy uschnou, poškozené části ihned neodstraňujte. Pokud jsou na koncích stonků zelené části, může se jednat o poupata. Pokud je stonek rostliny žlutý a začíná zasychat, znamená to, že kvetení skončilo, ale rostlina stále potřebuje živiny. Stonky odstraňujte, dokud zcela nezaschnou. Po odkvětu pečujte o orchidej stejným způsobem. V období vegetačního klidu musíme orchidej jednou měsíčně podpořit výživou.
    Během prosazování postupujeme velmi opatrně. Opatrně ji vyjmeme z květináče, odstraníme suché listy a také černé a nahnilé kořeny. Na dno nového květináče položíme několik oblázků a poté rostlinu umístíme do nové zeminy ve stejné výšce jako v předchozím květináči. Po přesazení není nutné rostlinu zalévat. Doba odpočinku se pohybuje mezi 3 a 6 měsíci,
    Podělte se s přáteli o geniální triky, jak správně pečovat o orchideje!

    Určitě se vám budou také hodit!

    Nezapomeňte si oblíbit naši stránku na Facebooku, kde najdete ty nejlepší recepty na každý den.