Přeskočit na obsah
Accueil » Jednoduché slané těsto: stačí vše smíchat, uhníst těsto a upéct ho.

Jednoduché slané těsto: stačí vše smíchat, uhníst těsto a upéct ho.

    Jednoduché, rychlé a fantastické…. Přesně takový je slaný koláč, který zvládne každý. Je to skvělý předkrm, zajímavé zpestření večera nebo poutavá hostina na večírku. Lze ho připravit také jako slaný koláč na Velikonoce.

    Podává se teplý, ale skvěle chutná i studený. Připravte tuto šťavnatou pochoutku podle níže uvedeného receptu a jistě potěšíte své hosty nebo blízké.

    Kdo by neměl rád rychlé recepty, které jsou mimořádně snadné na přípravu. Přesně taková je slaná bábovka, která dokazuje, že i z několika klasických surovin lze vykouzlit zajímavou a chutnou pochoutku.

    NENÁROČNÁ slaná bábovka: Stačí zmiešať všetko dokopy, vytvoriť cesto a dať piecť - Recepty od babky
    Budete potřebovat následující suroviny:

    (200 ml hrnek)
    2 a 1/2 hrnku hladké mouky
    150 g tvrdého sýra
    150 g kyselých okurek
    150 g šunky
    1 sklenice oleje
    1 sklenice přírodního jogurtu

    1 prášek do pečiva
    4 vejce
    100 g strouhaného sýra (např. gouda)
    sůl podle chuti
    koření podle chuti
    V receptu budeme postupovat následovně:

    Připravíme si mísu, do které rozbijeme vejce. Poté je rozšleháme a přidáme olej. Do vzniklé směsi za stálého šlehání přidáme bílý jogurt. Ke zbývajícím surovinám postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pomocí mixéru vytvořte hladkou hmotu.
    Okurky z konzervy nakrájejte na jemné kostičky. Stejně postupujte i u šunky a sýra. Poté přidejte tyto ingredience do těsta a důkladně promíchejte lžící. Nakonec takto připravené těsto osolte a opepřete.
    Připravíme si formu na pečení (jako je dortová forma), kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou. Poté těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Pečeme 30 minut.
    Po půl hodině koláč vyjmeme z formy a položíme ho na plech vyložený pečicím papírem. Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 15 minut při stejné teplotě.
    Po upečení nechte slaný koláč mírně vychladnout a poté jej nakrájejte na plátky. Podávejte teplý, ale skvěle chutná i studený.
    Hotovo!