Přeskočit na obsah
Accueil » SPOUSTA HUDBY ZA MÁLO PENĚZ: Falešný tvarohový koláč ze zakysané smetany, který překvapí svou chutí

SPOUSTA HUDBY ZA MÁLO PENĚZ: Falešný tvarohový koláč ze zakysané smetany, který překvapí svou chutí

    Název je jasný. Jedná se o tvarohový koláč. Jedinečnost tohoto výrobku však spočívá v tom, že v něm není ani kousek tvarohu. Ten je nahrazen smetanou. Dokáže však poskytnout vynikající chuť, zajímavou imitaci tvarohu a jednoduchou a samozřejmě rychlou přípravu.

    Kdo hledá inovativní recept na tvarohový dort, může vyzkoušet tento falešný dort ze zakysané smetany.

    ZA MÁLO PEŇAZÍ VEĽA MUZIKY: Falošný tvarohový koláč s kyslou smotanou ktorý prekvapí svojou chuťou - Recepty od babky

    Co je na tvarohový koláč potřeba? Určitě ne venkovský sýr
    Víme, co nekupovat a co je zbytečné. Je to tvaroh. Nepoužívá se ani gram. Co se naopak používá? Ne velké množství surovin. K přípravě tohoto dortu je vhodné ho koupit nebo dovézt.

    400 gramů hladké mouky
    150 gramů moučkového cukru
    200 gramů klasického másla
    3 lžíce mléka
    1 vejce
    špetka soli
    Toto jsou suroviny pro samotný koláč, který tvoří základ dortu. Je také nutné mít smetanu. Je také nutné mít některé základní suroviny. Mezi ně patří např:

    600 ml zakysané smetany
    150 g cukru
    500 ml mléka
    2 balení pudinku s vanilkovou příchutí
    citronová šťáva
    Sultánky naložené v rumu
    V receptu budeme postupovat následovně:

    Začneme přípravou těsta.
    To je základ, takže se podíváme, jak ho připravit. Není to tak složité, protože v podstatě jen smícháme všechny ingredience dohromady. Aby se máslo dobře spojilo, mělo by mít pokojovou teplotu a těsto by mělo být jednolité a husté. Lze ho míchat ručně nebo pomocí robota. Jakmile dosáhne požadované konzistence, můžete ho přenést do mísy a poté ho nechat asi 30 minut vychladnout. Za oknem nebo v lednici.

    Pokračujte v přípravě krému
    Jakmile je dort hotový a vychladlý, můžete přistoupit k druhé fázi, kterou je příprava samotného krému. Základem je pudink, který uvaříme podle návodu na obalu. Tedy s cukrem a mlékem. Nechá se mírně vychladnout a čas od času se promíchá, aby se netvořily hrudky. Když dosáhne přijatelné teploty, přidá se do něj zakysaná smetana a také sultánky namočené v rumu. Je však důležité nechat je okapat. Rum jako takový se do smetany nepřilévá. Poté se přidá citronová šťáva a vše se důkladně promíchá, a tímto jednoduchým způsobem je tvarohový krém se zakysanou smetanou hotový.

    příprava dortu
    Obě hlavní části jsou připraveny. Nyní je čas je spojit a připravit samotný dort. Prvním krokem je rozdělení těsta na dvě přibližně stejné poloviny. Jedna je spodní polovina a druhá je horní polovina. Těsto by mělo být rozválené do tvaru plátu a mělo by být stejně vysoké. Na plech položte pečicí papír a na něj položte spodní vrstvu těsta. Na tuto vrstvu nalijeme samotný krém, který by již měl mít mírně tuhou konzistenci. Poté si připravíme druhou polovinu dortu. A to stejně jako u první. Rozválí se na velikost plátu a poté se položí na vrstvu samotného krému.

    Pečení při 180 stupních
    Jakmile máte na plechu vše potřebné, můžete jej vložit do trouby. Ta by již měla být předehřátá. A to na poměrně standardní teplotu 180 stupňů Celsia. Může to být termocirkulační trouba, ale i klasická trouba. Je nutné zapnout horní a spodní ohřev. Plech se vloží do prostřední části. Tvarohový koláč se zde peče přibližně 25-30 minut. Podle aktuální barvy. Mělo by být jasně vidět, že je koláč hotový. Jakmile začne silně hnědnout, je ideální čas na jeho vyjmutí.

    Servírování je snadné
    Po vyjmutí z trouby jej jednoduše nechte vychladnout. Nejprve při pokojové teplotě, poté může jít do lednice. Po vychladnutí ji jednoduše nakrájejte na obdélníkové kousky. Ty se pak posypou moučkovým cukrem a mohou se podávat. Jako poleva se může hodit například trocha šlehačky, ale není to nutné.

    Máme hotovo!