Přeskočit na obsah
Accueil » Chcete si opravdu užít něco výjimečného? Pokud ano, vyzkoušejte tento jedinečný arašídový karamel. Zvládnete ho sami, a až ho poprvé vložíte do úst, budete ohromeni jeho chutí. Nevěříte tomu?

Chcete si opravdu užít něco výjimečného? Pokud ano, vyzkoušejte tento jedinečný arašídový karamel. Zvládnete ho sami, a až ho poprvé vložíte do úst, budete ohromeni jeho chutí. Nevěříte tomu?

    Máte chuť na něco úplně nového? Co vás zajímá, co jste doma ještě nezkoušeli? Pokud ano, máme pro vás zajímavý tip na recept, který vás ohromí. Jedná se o arašídový karamel, který si můžete snadno připravit v pohodlí domova.

    Proč? Protože vás nadchne chuť karamelu, kombinace s oříšky a zajímavá sladkost.

    Chcete si skutočne pochutnať na niečom výnimočnom? Ak áno, skúste tento unikátny karamel s arašidmi. Zvládnete ho sami a keď ho dáte prvýkrát do úst, ohromí vás jeho chuť. Neveríte? - Recepty od babky

    Navíc se jedná o zcela přírodní recept, bez použití chemikálií, kterých je v kupovaných výrobcích spousta. Navnadili jsme vás? Pokud ano, přijďte se podívat, co budete potřebovat.

    Budete potřebovat následující ingredience:

    1 hrst arašídů
    500 ml mléka
    700 g cukru
    80 gramů másla
    V receptu budeme postupovat následovně:

    Nejprve si připravíme mléko.
    Nejprve je třeba připravit mléko. Dáte ho do hrnce a pomalu ho přivedete k varu. Poté do něj nasypete trochu cukru a mícháte, dokud se nerozpustí. Poté mléko vaříte velmi pozvolna a velmi pomalu, asi 20-30 minut. Cílem je uvařit mléko do požadované konzistence. Zatímco se mléko ohřívá, můžete začít připravovat arašídy.

    Arašídy opražte na pánvi
    Dávejte pozor, které arašídy používáte. Měly by být pouze přírodní a nesolené. Logicky se totiž nehodí do sladkých pokrmů. Umístěte arašídy na suché dno pánve a pomalu je pražte, dokud nezačnou vydávat zajímavou vůni. Stává se také, že se od nich oddělí slupka, která se sebere a vyhodí. Poté k arašídům přidáme zbytek cukru a začneme tvořit karamel. Dávejte pozor, abyste se nespálili. Je lepší postupovat pomaleji a myslet na průběžné míchání. Uvidíte, že cukr začne karamelizovat a poté začne hnědnout.

    Dokončete karamelovou směs
    Má karamel požadovanou barvu a konzistenci? Pokud ano, můžete pokračovat v jeho dokončování. To provedete tak, že do něj nejprve přidáte převařené mléko, které důkladně promícháte. Tím se karamelová směs výrazně zjemní. Pokračujte v míchání, dokud se obě složky nespojí. Nakonec nezapomeňte přidat vychlazené, na kostičky nakrájené máslo. V této fázi pánev nezahřívejte. Pomalu vmíchejte máslo a počkejte, až se rozpustí. Jakmile získáte správnou konzistenci, jednoduše nalijte karamelovou směs do formy.

    Nyní ji nechte vychladnout a poté ji dejte do lednice, aby opravdu dobře ztuhla. Pak je připraven ke konzumaci. A co s tím? Doporučujeme karamel nakrájet na kostičky s arašídy, jednu si dát do pusy a počkat, až se rozpustí, a pak do ní pomalu kousat. Zjistíte, že jde o velmi zajímavou chuť, kterou si zamilujete.

    A máme hotovo!