Přeskočit na obsah
Accueil » Dort Raffaello, který chutná jako kuličky z obchodu!

Dort Raffaello, který chutná jako kuličky z obchodu!

    Téměř všichni známe reklamu s příjemnou hudbou, která končí sloganem: Raffaello, více než tisíc slov. Většina z nás si čas od času ráda dopřeje tuto oblíbenou kulatou pochoutku pro její jemnou a delikátní kokosovou chuť.

    Abyste však nemuseli pokaždé, když na ni dostanete chuť, běžet do obchodu, připravili jsme pro vás recept, díky němuž si můžete doma připravit celý dort, který bude chutnat stejně dobře jako oblíbené kuličky. K odměření ingrediencí použijte 2,5 dl hrnek.

    Raffaello torta, ktorá chutí rovnako ako guličky z obchodu! - Recepty od babky

    Budete potřebovat následující ingredience:

    těsto:

    Potřebujete: 2 vejce
    1 šálek cukru
    200 g tvarohu
    1 lžička jedlé sody
    1/2 lžičky soli
    2 šálky mouky
    sušený kokos (na ozdobu).
    krém:

    3 žloutky
    1 šálek cukru
    3 polévkové lžíce mouky (polohrubé)
    500 ml mléka
    vanilkové aroma
    200 g másla
    Postupujte takto:

    Vejce smíchejte s cukrem a přidejte do směsi tvaroh, jedlou sodu, sůl a mouku z hrnku, promíchejte nebo použijte ruční mixér. Přidáme hrnek mouky a promícháme. Vložíme na 60 minut do chladničky.
    Připravíme krém: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme mouku a mléko a za stálého míchání metličkou nebo elektrickým mixérem začneme vařit a vařit. Chvíli mícháme, a když se směs začne vařit, odstavíme z ohně, ochutíme vanilkovým aroma a necháme vychladnout. Vmíchejte máslo a smetanu.
    Vyjměte těsto z lednice a rozdělte ho na šest stejných dílů na 6 plechů. Předehřejte troubu a každý plech pečte několik minut, dokud korpusy nezískají barvu. Potřete korpusy krémem a položte jeden na druhý, posypte kokosovými hoblinami. Odložíme na několik hodin do chladničky a poté nakrájíme na plátky.
    Přejeme vám dobrou chuť!