Přeskočit na obsah
Accueil » Vzácný recept na voňavé makronky a vlašské ořechy podle starého receptu. Naučte se ho také a už nikdy nebudete připravovat jiné!

Vzácný recept na voňavé makronky a vlašské ořechy podle starého receptu. Naučte se ho také a už nikdy nebudete připravovat jiné!

    Richard Súčanský shromažďuje tradiční recepty zkušených kuchařů a jen dva z nich jsou skutečně vzácné. Zejména maki a ořechy, které by se rozhodně měly zachovat pro další generace.

    Nedovedeme si představit, že bychom je připravovali jinak!

    Babiččin máslový závin (Recept pro 4 nožičky)

    Vzácny recept na voňavý makovník a orechovník podľa starého receptu. Naučte sa ho aj Vy a už nikdy si nepripravíte iný! - Recepty od babky

    Těsto:

    600 g polohrubé mouky
    60 g moučkového cukru
    2 žloutky
    50 g droždí
    2 dcl mléka
    250 g másla
    Maková náplň:

    300 g máku
    sultánky
    1 dcl rumu
    citronová kůra
    300 g krystalového cukru
    1,5 dcl vody
    Z cukru a vody (na nit) připravte cukrový sirup. Horký sirup vmícháme do máku, přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry.
    Ořechová náplň:

    Potřebujeme: 300 g mletých ořechů
    pomerančová kůra
    300 g moučkového cukru
    1,5 dcl vody
    Horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry smícháme s ořechy.

    Příprava závinu:

    Rozpustíme cukr ve vlažném mléce, přidáme droždí a připravíme kvásek. Ke kvasnicím přidáme žloutky, vyšleháme a přidáme rozpuštěné máslo. Vše přidáme k mouce a metličkou (ale lépe ručně) vypracujeme těsto. Vytvarujeme 4 stejné bochánky a necháme je 30 minut kynout. Naplňte je náplní.
    Náplň rozdělíme na stejné díly (pokud je někde náplně příliš mnoho, štrúdl se rozpadne). Po obalení posypeme mákem a sultánkami. Hotový závin potřete 3x rozšlehaným celým vejcem a 1x žloutkem. Pečeme 40-45 minut v troubě vyhřáté na 160 stupňů.
    Máme hotovo!