Přeskočit na obsah
Accueil » Tart Cheesecake: velmi oblíbený cheesecake, který je snadný, rychlý a můžete si ho připravit ještě dnes.

Tart Cheesecake: velmi oblíbený cheesecake, který je snadný, rychlý a můžete si ho připravit ještě dnes.

    Velmi oblíbená sušenka, kterou asi všichni dobře znáte. Možná se ale váš recept od toho našeho trochu liší, tak se neváhejte inspirovat.

    Strúhaný tvaroháč: Veľmi obľúbený tvarohový koláč, ktorý je jednoduchý, rýchly a môžete si ho pripraviť už dnes - Recepty od babky

    Trhané těsto je klasika, která se skvěle hodí k sýrové náplni.

    Je skvělá!

    Budete potřebovat následující ingredience :

    400 gramů hladké mouky
    150 gramů moučkového cukru
    250 gramů másla
    1 prášek do pečiva
    1 žloutek
    4 lžíce kakaa
    700 gramů tvarohu
    150 gramů moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    3 žloutky
    4 bílky
    V receptu budeme postupovat následovně:

    Nejprve si připravíme těsto. V jedné míse smícháme mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva, žloutek a kakao. Uhněteme hustší a tužší těsto, které rozdělíme na poloviny, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na půl hodiny.
    Mezitím si připravíme sýrovou náplň. Nejlepší je použít sypký tvaroh, díky němu bude mít těsto opravdu skvělou chuť a bude o něco pevnější. Tvaroh smíchejte s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Podle chuti můžete přidat také trochu citronové kůry. Kromě náplně ušleháme bílky do tuhé pěny, kterou vmícháme do tvarohu. Náplň bude pružná a opravdu pěkná.
    Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme trochou másla. Na dno nastrouháme polovinu těsta. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a na náplň opět nastrouháme druhou polovinu těsta. Celé to pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Jednoduchý koláček, který se nedá zkazit.
    Máme hotovo!