Přeskočit na obsah
Accueil » Nepečený piškotový dezert s karamelovým krémem, posypaný kokosem!

Nepečený piškotový dezert s karamelovým krémem, posypaný kokosem!

    Už dávno není pravidlem, že koníčkem každé ženy je vaření a pečení nejrůznějších dobrot. Na tom není nic špatného, ale někdy přijde rodinná oslava, kdy se prostě chcete vyřádit na domácím pohoštění.

    Nepečený sušienkový dezert s karamelovým krémom, posypaný kokosom! - Recepty od babky

    S tímto receptem už nikdy nebudete muset chodit pro zákusky do cukrárny nebo do supermarketu. Snadno si připravíte dokonalý raw dort, který se navíc skládá jen z několika základních surovin.

    Budete potřebovat tyto ingredience:

    1 litr mléka
    500 g sušenek
    200 g karamelu z kondenzovaného mléka
    5 lžic jedlého škrobu
    3 polévkové lžíce hladké mouky
    1 šálek cukru
    8 g vanilkového cukru
    100 g másla
    1 až 2 lžíce moučkového cukru
    500 ml smetany
    70 g kokosových hoblin
    8 g smetany ke šlehání
    Postupujeme takto:

    Nejprve si připravíme vařící smetanu: do mísy nalijeme 700 ml mléka, přidáme cukr, přivedeme k mírnému varu a ochutíme vanilkovým cukrem. V míse smícháme mouku se škrobem, přidáme zbytek mléka a dobře promícháme. Jakmile se mléko na vařiči začne vařit, vlijte do něj škrobové mléko a stále míchejte. Vařte, dokud směs nezačne houstnout, za stálého míchání, aby se nepřichytila k okrajům hrnce, když krém zhoustne, odstavte z ohně. Nechte krém vychladnout. Pomocí kuchyňského robotu rozmixujte máslo. Odložte stranou do chladničky.

    Smíchejte krém s moučkovým cukrem a kokosem a vyšlehejte.

    Do formy nebo mísy položte vrstvu piškotů, potřete je karamelem a položte další vrstvu piškotů. Přidejte uvařený krém a poté kokosový krém. Vrstvy lze několikrát opakovat. Nakonec posypeme kokosovými hoblinami a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

    Máme hotovo!