Přeskočit na obsah
Accueil » JAK UDRŽET PETRŽEL PŘI ŽIVOTĚ A ZAJISTIT JEJÍ TRVANLIVOST PO NĚKOLIK MĚSÍCŮ: TRIK ŠÉFKUCHAŘŮ

JAK UDRŽET PETRŽEL PŘI ŽIVOTĚ A ZAJISTIT JEJÍ TRVANLIVOST PO NĚKOLIK MĚSÍCŮ: TRIK ŠÉFKUCHAŘŮ

    Jak udržet petržel při životě, aby vydržela několik měsíců? Zde je trik šéfkuchařů, který je třeba realizovat.

    petržel na prkénku

    prezzemolo sul tagliere
    Petržel je v kuchyni velmi užitečnou ingrediencí, která dodává pokrmům chuť a vůni. Mít ji vždy čerstvou po ruce se může hodit.

    K ČEMU SE PETRŽEL POUŽÍVÁ
    Petržel je velmi oblíbená kulinářská bylina, která se používá k dochucení mnoha pokrmů, například salátů, polévek, masa, ryb a zeleniny. Je bohatá na vitamin C, vitamin K a železo a je také vynikajícím zdrojem antioxidantů.

    Tato bylina se vyskytuje ve dvou hlavních druzích: kadeřavé a ploché. Kadeřavá má stočené listy a výraznější chuť, zatímco plochá má ploché listy a jemnější chuť.

    Při vaření lze tuto bylinu jemně nasekat a přidat do různých pokrmů k jejich ochucení. Může také sloužit jako ozdoba pokrmů, jako jsou saláty, polévky a pečené brambory.

    K dostání je jak čerstvá, tak sušená, ale mnozí kuchaři dávají přednost čerstvé petrželi pro její intenzivnější chuť. Při nákupu čerstvé je důležité vybírat zelené, čerstvé listy a odstranit žluté nebo zvadlé listy.

    petržel

    prezzemolo
    Jak udržet petržel při životě: trik na její uchování
    Nejprve si budete muset opatřit petržel, nejlépe velmi čerstvou. Omyjte ji a položte na prkénko. Pomocí nože ji postupně nakrájejte na hrubší kousky.

    Dalším krokem je vložení čerstvé nasekané petrželky do poměrně hluboké mísy. Dále je třeba přidat lžíci jedlé sody. Zalijte ji studenou vodou tak, aby byla celá petržel ponořená a jedlá soda se rozpustila. Pomocí lžíce zatlačte listy do vody tak, aby se dobře namočily.

    V tomto okamžiku je třeba petržel nechat namočenou asi čtvrt hodiny. Mezitím očistěte prkénko na krájení octovým alkoholem. Tímto způsobem budete mít jistotu, že budou odstraněny všechny bakterie a prkénko bude připraveno k dalšímu použití. Po 15 minutách opláchněte bylinky pod tekoucí vodou. Vodu je třeba vyměnit asi třikrát.

    Na čisté krájecí prkénko položte čistou houbovou utěrku, na kterou položíte předem osušenou aromatickou bylinku. Dobře ji osušte utěrkou. V tuto chvíli budete potřebovat čistou a suchou sklenici. Dno sklenice vyložte papírovými utěrkami. Pomocí lžičky zajistěte, aby dobře přilnula ke stěnám sklenice.

    Jak udržet petržel při životě

    Come mantenere vivo il prezzemolo
    Sklenici naplňte petrželí. Sklenice by měla být jedna z těch průhledných skleněných nádob se vzduchotěsným uzávěrem. V tuto chvíli může jít sklenice s petrželí do lednice a zůstat tam čerstvá a nepoškozená asi měsíc. Jsme si jisti, že po objevení tohoto triku už ji nikdy neopustíte.