Přeskočit na obsah
Accueil » NEPLÝTVEJTE JÍM, VYHAZOVAT HO JE CHYBA: POUŽIJTE HO NA BALKONOVÉ A ZAHRADNÍ ROSTLINY.

NEPLÝTVEJTE JÍM, VYHAZOVAT HO JE CHYBA: POUŽIJTE HO NA BALKONOVÉ A ZAHRADNÍ ROSTLINY.

    Proč jimi plýtvat, když je můžete znovu použít? Zde je nová zahradnická metoda pro balkónové a zahradní rostliny.

    složka v rostlině

    ingrediente nella pianta
    Opětovné použití je vždy dobrou radou, zvláště v dnešní době. Odpad není pro životní prostředí dobrý a existují složky, které mohou mít více funkcí a využití. Tak je tomu i v případě složky, či spíše semínka vynikajícího produktu, který odborníci používají jako hnojivo a živinu pro rostliny. Její vlastnosti jsou uznávány po celém světě: to jsou důvody, proč ji používat, a také metoda pro balkonové a zahradní rostliny.

    ŽIVINA A HNOJIVO PRO ROSTLINY NA BALKONĚ A V ZAHRADĚ
    Existují živiny a hnojiva pro rostliny na balkoně a v zahradě, které lze použít, aniž by se cokoli plýtvalo. Ve skutečnosti je normální sníst dobré avokádo a semínka pak vyhodit do kbelíku s odpadem. Ve skutečnosti je tento ořech aktivním koncentrátem vlastností a prospěšných látek, které mohou léčit a vyživovat všechny rostliny.

    Metoda pro balkónové rostliny

    metodo per piante in balcone
    Jak ji nejlépe použít? Profesionální zahradníci doporučují pecku konzervovat, dobře ji omýt pod vodou a poté usušit. Jakmile je hotovo, můžete jej buď přímo rozmixovat, nebo ručně nastrouhat.

    V obou případech získáte drť bohatou na minerály a vitamíny, která je vynikající pro balkónové a dokonce i zahradní rostliny. Nyní postupujte tak, že tuto směs přimícháte přímo do půdy. Případně ji můžete zředit vodou, nechat přes noc nasáknout a poté obsah přefiltrovat, abyste měli ještě účinnější látku.

    Kromě toho lze použít banánové slupky a dokonce i cibuli, aby byla účinnější.

    Vlastnosti semen avokáda
    Semena avokáda by se nikdy neměla vyhazovat, ve skutečnosti si je zahrádkáři ve většině případů ponechávají jako aktivní rostlinnou potravu. Obvykle se používá dužina avokáda, zatímco semeno se uchovává pro jeho četné ekologické přínosy.

    jádro avokáda

    nocciolo di avocado
    Velké semeno ve středu plodu má bohatý obsah mastných kyselin, fytosterolů a esenciálních aminokyselin. Chcete-li ho rychle nastrouhat, stačí odstranit slupku, která ho obklopuje a chrání, a pak ho nechat uschnout. Nastrouhané avokádové semeno se stane hnojivem pro rostliny bohatým na vitaminy a minerály, které jsou pro dobro rostlin nepostradatelné.

    Není snadné najít na trhu toto vynikající ovoce, které se používá nejen v kuchyni, ale i ve wellness. Při jeho nákupu u zkušeného zelináře se vždy ptejte, zda je zralé, abyste měli vynikající přísadu a také výborné hnojivo pro vaši zahradu a balkónové rostliny.

    Před vyhozením přírodních ingrediencí obecně vždy požádejte o radu důvěryhodné zahradníky, aby mohli posoudit alternativní možnosti využití.