Přeskočit na obsah
Accueil » LEPŠÍ NEŽ BĚLIDLO: ODSTRAŇUJE VODNÍ KÁMEN Z KOUPELNY A VEŠKEROU MASTNOTU Z KUCHYNĚ.

LEPŠÍ NEŽ BĚLIDLO: ODSTRAŇUJE VODNÍ KÁMEN Z KOUPELNY A VEŠKEROU MASTNOTU Z KUCHYNĚ.

    Existuje přírodní prostředek na odstranění vodního kamene z koupelny i mastnoty z kuchyně, zejména z trouby a sporáku. Pojďme zjistit, který z nich to je.

    Přípravky na čištění koupelny

    Prodotti per pulire bagno
    Použití chemických prostředků, jako je bělidlo, k odstranění mastnoty a vodního kamene často nepřináší požadované výsledky.

    MASTNOTA A VODNÍ KÁMEN V KOUPELNĚ: JAK JE ODSTRANIT
    Mastnota a vodní kámen mohou být dva skuteční nepřátelé, pokud jde o úklid kuchyně a koupelny.

    První z nich je tvořen zbytky potravin, koření a nečistot. Číhá především na kuchyňském nábytku, ale zejména v troubě. Naopak vodní kámen, který může pokrýt vybavení koupelny, vzniká především v důsledku tvrdosti vody při jejím vysychání.

    Často se při odstraňování těchto dvou nepřátel úklidu domácnosti spoléhá na chemické přípravky, někdy i drahé, které slibují zářivou čistotu. Někdy se však stane, že ačkoli jsme použili všechny dostupné prostředky, mastnota a vodní kámen jsou stále na svém místě.

    Lepší je tedy ušetřit peníze a použít portovací pastu vyrobenou z ingrediencí, které snadno najdete v každé kuchyni. Jste připraveni naučit se ji vyrobit? Jakmile ji jednou použijete, vodní kámen a mastnotu odstraníte velmi snadno.

    Houbičky na čištění vodního kamene

    Spugne per pulizia del calcare
    Jak si vyrobit čisticí pastu pro domácí kutily
    Pasta, kterou vás naučíme vyrobit, vám umožní odstranit nejen vodní kámen, ale i mastnotu z trouby, kuchyňských dlaždic, hrnců a pánví. Budete potřebovat šest polévkových lžic koncentrovaného prostředku na mytí nádobí jakékoli značky; tři polévkové lžíce prášku na praní; tři polévkové lžíce jedlé sody; jednu polévkovou lžíci bílého vinného octa.

    Budete potřebovat jednorázovou nádobu, třeba i recyklovanou, jako je plastová nádoba na tvaroh koupená v supermarketu. Nádobu umyjte a použijte ji na těsto, které budeme vyrábět.

    Do mísy dejte tři polévkové lžíce jedlé sody a poté tři polévkové lžíce prášku na praní. Třetím krokem je přidání šesti polévkových lžic koncentrovaného tekutého prostředku na mytí nádobí. Pomocí dřevěné lžíce směs promíchejte. Když se pasta zdá být hladká, přidejte lžíci octa.

    odstranění mastnoty z trouby

    rimuovere il grasso dal forno
    Směs přendáme do nádoby tak, abychom ji měli po ruce, když ji budeme potřebovat. V rukavicích a s pomocí houbičky můžeme tuto pastu použít na povrchy, které ji potřebují.

    Aby byla účinná, je nutné ji na povrchu nechat několik minut působit a poté ji odstranit čistým hadříkem a vodou. Zejména na kohoutcích bohatých na vodní kámen ji v závislosti na typu inkrustace nechte působit déle. Chcete-li být důkladnější, můžete použít také zubní kartáček. Jakmile tuto metodu jednou vyzkoušíte, už ji nikdy neopustíte.