Přeskočit na obsah
Accueil » PŘÍLIŠ ŠIROKÝ VÝSTŘIH, JAK HO UTÁHNOUT BEZ POMOCI KREJČÍHO: JE TO SNADNÉ.

PŘÍLIŠ ŠIROKÝ VÝSTŘIH, JAK HO UTÁHNOUT BEZ POMOCI KREJČÍHO: JE TO SNADNÉ.

    Příliš široký výstřih? Tady je návod, jak ho utáhnout, aniž byste museli nutně využít pomoci švadleny. Je to opravdu snadné i pro ty, kteří nejsou v umění šití dobří.

    Příliš široký výstřih, jak problém snadno vyřešit

    Scollatura troppo ampia, come risolvere il problema facilmente
    Koupili jste si košili nebo tuniku s příliš širokým výstřihem? Žádný problém! Pokud se vám takový výstřih opravdu nelíbí, můžete ho vlastnoručně změnit. Naučte se tuto metodu a zapomeňte na krejčovské číslo – ušetříte peníze i čas.

    ŘEKNĚTE MI, JAKOU MÁTE POSTAVU, A JÁ VÁM PORADÍM, CO SI OBLÉKNOUT.
    Oblékat se není tak jednoduché, jak se může zdát. Ačkoli to všichni děláme každý den, pro ty, kteří chtějí být bezchybní, je to každodenní výzva proti sobě a zrcadlu.

    Umění oblékat se tak, abyste vylepšili svou postavu

    L'arte del vestire per esaltare la propria figura
    Způsob oblékání o člověku hodně vypovídá. Ti, kteří si nejsou jisti svým tělem, například proto, že mají pár kilo navíc, mají tendenci dávat přednost tmavému nebo pytlovitému oblečení.

    Ti, kteří mají bledou pleť, zase dobře vědí, že nošení příliš světlého nebo barevného oblečení jejich bledý odstín pleti jen zvýrazní. Ti, kdo mají modré oči a světlé vlasy, naopak nosí oblečení, které tyto fyzické rysy zvýrazňuje.

    Ti, kdo mají úzká ramena, dávají přednost šatům nebo košilím s hlubokým výstřihem, které zvýrazňují jejich postavu. Stručně řečeno, způsob, jakým se oblékáme, o nás vypovídá i ostatním. Ne každý se však obléká jen do toho, co může zvýraznit jeho tělo. Často si také vybíráme oblečení prostě proto, že se nám líbí, bez ohledu na to, zda zvýrazňuje naši postavu, nebo ne.

    Jindy si prostě jen špatně nakoupíme. Jak to v takových případech napravit? Koupili jste si například to opravdu krásné tričko, ale myslíte si, že ho nemůžete nosit, protože má příliš široký výstřih?

    Nebojte se! Přečtěte si, jak tento problém vyřešit. Díky této metodě můžete zapomenout na číslo krejčího: vše zvládnete sami a budete moci nosit ten oděv, který se vám tak líbí.

    Příliš široký výstřih, jak problém vyřešit?
    Koupili jste si nebo jste dostali jako dárek opravdu pěkné tričko nebo vestu, ale nehodláte je nosit, protože mají příliš velký výstřih? Neukládejte ho hned do skříně!

    Dnes se dozvíte, jak udělat něco neuvěřitelného, co vám umožní předvést váš oblíbený oděv a zároveň vylepšit vaši postavu! Jak tedy vyřešit problém příliš velkého výstřihu?

    Pojďme se na to společně podívat. Vezměte si látku stejné barvy jako tričko nebo kamizola, kterou chcete upravit, a začněte tím, že si vytvoříte počáteční detail na přední straně daného oděvu.

    Vezměte si pravítko a rozhodněte se, o kolik chcete výstřih zmenšit, a obrys obkreslete na látku křídou. Vystřihněte jej a odložte stranou. Totéž nyní proveďte zhotovením druhého detailu pro zadní část košile, přičemž postupujte stejně.

    Nyní spojte oba vyrobené detaily, jeden nad druhým, pomocí šicího stroje. Pomocí nůžek proveďte malé řezy na vnitřní straně a poté celou látku přežehlete, aby se oba detaily dobře spojily. Vždy projděte celou věc pod šicím strojem.

    Vznikne vám límec, který pak budete muset přišít přímo u příliš širokého výstřihu na tílku nebo tričku. A je to, problém s výstřihem je vyřešen.

    Technika pro zmenšení velkého výstřihu

    Tecnica per ridurre scollatura troppo ampia

    Jak vidíte, pro tuto úpravu není třeba chodit ke švadleně, což nejenže nevyžaduje příliš mnoho času, ale ani příliš mnoho zkušeností nebo dovedností. S tímto systémem můžete zapomenout na volání krejčího: můžete se upravit a sami se rozhodnout, jaký výstřih budete nosit.

    Další technikou, která může být velmi užitečná, je i tato. Když máte na sobě košili, kterou chcete upravit, vezměte dvě nejširší oka uprostřed košile, 5 cm vpravo a 5 cm vlevo, a přehněte je o 1 cm.

    Zapíchněte do nich špendlíky, abyste neztratili záhyby, které jste vytvořili: uvidíte, že přes prsa vedou záševky. Připevněte je špendlíky. Pomocí šicího stroje pevně prošijte stehy v místech, kde jsou umístěny špendlíky. Hotovo. Získáte nejen zmenšený výstřih, ale také košili s jiným tvarem díky záševkům, které jste všili.

    Pokud chcete svůj oděv ještě více zkrášlit, můžete na něj našít i nějaké speciální detaily, jako je krajka nebo květinový límec, doplňky, které snadno seženete v galanteriích.

    Na druhou stranu, pokud nejste příliš dobří ve stříhání a šití, existuje ještě jednodušší řešení: ušijete si pod výstřih čtverec látky ve stejné barvě jako košile.