Přeskočit na obsah
Accueil » ZDE JE 5 VĚCÍ, KTERÉ JE TŘEBA UDĚLAT, POKUD CHCETE MÍT ROZMARÝN NEUSTÁLE HUSTÝ A VOŇAVÝ.

ZDE JE 5 VĚCÍ, KTERÉ JE TŘEBA UDĚLAT, POKUD CHCETE MÍT ROZMARÝN NEUSTÁLE HUSTÝ A VOŇAVÝ.

    Zde se dozvíte, jak udržet rozmarýn trvale hustý díky těmto pěti tipům, které zcela naruší jeho vzhled.

    Rozmarýn

    Rosmarino
    Prozradíme vám pět tipů, které vám umožní udržet rozmarýn zdravý, nikdo nečekal, že to bude tak snadné.

    DŮSLEDNĚ HUSTÝ ROZMARÝN, TADY JE NÁVOD, JAK NA TO.
    Tolik lidí by si přálo mít možnost těšit se ze stále hustého a voňavého rozmarýnu. Bohužel to však není vždy možné.

    Proto vám dnes přinášíme 5 velmi důležitých rad, které jistě zcela změní vzhled vaší rostliny. Jedná se o 5 velmi jednoduchých věcí.

    Rozmarýn

    Rosmarino
    Za prvé je velmi důležité odřezávat poškozené části rostliny, jakmile se objeví. Klíčovou dobou k tomuto úkonu je rozhodně jaro, období, ve kterém bychom měli usnadnit růst této rostliny.

    Dalším zásadním krokem, o kterém mnoho lidí neví, je přesazení rostliny přibližně každé 2 až 3 roky. To rozmarýnu pomůže ke správnému vývoji, a to i v závislosti na prostoru, který potřebuje.

    Jak se rostlina vyvíjí, potřebuje ke svému růstu více prostoru, takže přesazování je důležité pouze v případě, že se přesazuje z menší nádoby do větší nebo z užší půdy do větší. Další zásadní rada se týká hnojení.

    Měli byste vědět, že i tato rostlina potřebuje hnojivo, aby jí pomohlo v růstu. Doporučujeme rostlinu hnojit od března, právě když přichází jaro a odřezávají se špičky.

    Chraňte ji tímto způsobem
    Rozmarýn je velmi oblíbenou rostlinou, zejména v kuchyni díky vůni, kterou propůjčuje všem pokrmům připravovaným s jeho pomocí.

    Ne každý však ví, že aby se této rostlině dařilo, je nutné ji chránit. Za tímto účelem ji můžete chránit před neustálým vystavováním nadměrnému teplu.

    Neustále bujně rostoucí rozmarýn

    Rosmarino costantemente folto
    Umístěte jej proto na suché, dobře větrané místo, ale chráněné před přímým slunečním zářením. Další radou, kterou vám dáme, je chránit rozmarýn před parazity a jinými chorobami, které by ho mohly postihnout.

    K tomu musíme pravidelně aplikovat pesticid, který plní tuto ochrannou funkci. Můžete si ho koupit ve specifickém obchodě nebo si ho vyrobit sami doma z ingrediencí, které máte po ruce.

    Někteří tvrdí, že mezi levnými pesticidy, které si můžeme pořídit doma, je nejlepší marseillské mýdlo. Pokud chcete tento výrobek použít, doporučujeme rozpustit asi 20 gramů v bain-marie.

    Přidejte 500 mililitrů vody a vše smíchejte dohromady v lahvičce s rozprašovačem nebo obecně v lahvičce s odpařovačem. Jakmile tak učiníte, můžete jej nastříkat na rostliny tak, aby byl lehký, ale zároveň účinný.

    Díky těmto 5 tipům, které jsme vám právě poskytli, jsme si jisti, že získáte opravdu bujnou a zdravou rostlinu, kterou můžete chovat jako okrasnou rostlinu nebo používat při přípravě pokrmů.