Přeskočit na obsah
Accueil » NEMYSLITELNÉ, CO SE STANE, KDYŽ NALIJETE MLÉKO DO MOKA KONVICE: MOŽNÁ TO NEČEKÁTE.

NEMYSLITELNÉ, CO SE STANE, KDYŽ NALIJETE MLÉKO DO MOKA KONVICE: MOŽNÁ TO NEČEKÁTE.

    Věděli jste, že do Moka konvičky můžete dát mléko? Vysvětlíme vám, proč byste to měli udělat a jak. Pokračujte ve čtení níže.

    Mléko do moka konvičky

    Latte nella moka
    Asi vás to nikdy nenapadlo, ale dávat mléko do Moka konvičky je opravdu geniální způsob, jak si připravit kávu jako v baru.

    MLÉKO V MOKA KÁVOVARU: PROČ STOJÍ ZA TO VYZKOUŠET.
    Moka konvička neboli kávovar je nástroj, který v domácnostech Italů nikdy nechybí. Ačkoli ji často vytlačily elektrické přístroje s kapslemi na přípravu kávy, stále zůstává nezbytnou součástí italské snídaně.

    Kávovar, jak ho známe, byl vynalezen před dobrými 30 lety a jeho název pochází z města Moka, což je přístav ležící v Jemenu. Město bylo proslulé tím, že se zde vyráběla káva. Kávovar může být vyroben z různých materiálů: z hliníku, díky němuž je lehčí, nebo z nerezové oceli, díky níž je mnohem pevnější. Mezi oblíbenými modely Italů po celém světě tento model vyniká tím, že dokáže vyrobit kávu s jedinečnou chutí a udržet ji horkou.

    Milovníci moka kávy by si rozhodně měli přečíst tento trik, který vám vysvětlíme níže. Ne každý totiž ví, že do moka konvičky můžete dát mléko. Je to takový ten bonus navíc, díky kterému získáte kávu jako v baru, nebo v některých případech dokonce ještě lepší.

    Mléko do Moka konvičky

    latte nella Moka
    Jak připravit
    Někteří lidé dávají přednost přidání mléka do Moka konvičky, když už káva vzkypěla a oheň pod přístrojem se vypnul. V praxi to vypadá tak, že otevřou víko a mléko nalijí dovnitř. Náš návrh je však jiný.

    Spočívá totiž v tom, že se mléko vloží do základny místo vody. Pozor však. Je třeba dodržovat určitá bezpečnostní opatření. Mléko totiž na rozdíl od vody může dosáhnout vysokých teplot za kratší dobu. Riziko, že se spálí, je tedy hned za rohem.

    Také při jeho stoupání přes filtr a kávu by mohla vzniknout příliš velká pěna, která by změnila chuť nápoje. Mléko by navíc na rozdíl od vody mohlo nádobí mnohem více znečistit a jeho čištění po použití by trvalo mnohem déle. Stručně řečeno, pokud chcete přidat mléko místo vody, musíte být velmi opatrní, když je Moka konvička na sporáku.

    Moka konvice

    Moka
    Pokud nemáte čas stát za kávovarem a chcete jednoduše nechat Moka konvici na sporáku a mezitím se věnovat jiným věcem, je lepší přidat mléko později, přesně jak jsme vysvětlili výše. Pokud byste kromě mléka přidali také cukr, a to v samostatné nádobě, mohli byste si doma vytvořit typickou pěnu, kterou dostanete v baru. Mléko v Moka konvičce by zkrátka mohlo vaši snídani proměnit.