Přeskočit na obsah
Accueil » Borůvkové palačinky – moje děti je milovaly od prvního sousta

Borůvkové palačinky – moje děti je milovaly od prvního sousta

    Tento recept používám nejméně jednou týdně. Je rychlý a snadný a chutná všem! Objevila jsem ho u sousedky, která mi dala palačinky ochutnat – od té doby je dělám pravidelně a všechny jimi pohostím, potěšilo mě, že mě berou jako mistra domácího pečení!

    Tento recept používám vždy, když mám nečekanou návštěvu nebo chuť na něco sladkého a zdravého. Je rychlý, levný a výborný!
    Ingredience na 12-14 ovocných koláčů

    K přípravě těchto lahodných ovocných placek potřebuji jen:
    Dva šálky kefíru (asi 400 gramů).
    špetka soli
    1 lžička jedlé sody
    1 lžička slunečnicového oleje
    350-400 gramů pšeničné mouky
    400 gramů ovoce (např. lesních plodů)

     

    Příprava: Ovoce a zeleninu nakrájejte na kousky, abyste měli co nejrychleji k dispozici:

    Pro přípravu palačinek smíchejte všechny ingredience kromě ovoce, nejlépe v hluboké míse.
    Připravené těsto by mělo být nadýchané a husté (hustší než běžné palačinkové těsto), ale ne tak husté, abyste ho museli hníst rukama.

     

    2. Lžíci předem připraveného těsta si dejte do pomoučené dlaně. Do středu položte kousek ovoce a mírně navlhčenou druhou rukou spojte okraje těsta. Takto připravenou placku vložte do slunečnicového oleje rozehřátého na pánvi.

     

    Palačinky smažte na středním plameni pod pokličkou. Dbejte na to, aby se nepřipálily. Měly by se smažit z každé strany 3 minuty. Hotové palačinky položte na papírovou utěrku, aby se do nich vsákl přebytečný tuk.

    Palačinky nejlépe chutnají s horkým mlékem nebo kefírem. Poprášené cukrem nebo moučkovým cukrem budou dokonalou verzí pro labužníky a uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky. Ti, kteří raději omezují příjem cukru, mohou palačinky posypat sladkým ovocem, které bude alternativou jednoduchých cukrů a dodá spoustu cenných vitamínů.