Přeskočit na obsah
Accueil » JEDEN ŠÁLEK MĚSÍČNĚ TÉTO SLOŽKY: KOŘENY A KVĚTY BUDOU KVÉST PO CELÝ ROK

JEDEN ŠÁLEK MĚSÍČNĚ TÉTO SLOŽKY: KOŘENY A KVĚTY BUDOU KVÉST PO CELÝ ROK

    Tato přísada používaná jednou měsíčně posílí kořeny a květy vašich rostlin a dodá jim zdraví. To je to, oč tu běží.

    Šálek na rostlinu

    Tazza sulla pianta
    Získat zdravé rostliny, které kvetou po celý rok, je jedním z přání mnoha amatérských zahrádkářů a milovníků rostlin. Naštěstí existuje několik technik a přírodních prostředků, které pomáhají rostlinám dosáhnout jejich plného potenciálu. Jedním z těchto přírodních prostředků je mrkvová šťáva. V tomto článku se budeme zabývat tím, jak pomocí mrkvové šťávy pěstovat květy a kořeny rostlin po celý rok, zejména orchidejí.

    SVĚŽÍ KOŘENY A KVĚTY S TOUTO PŘÍSADOU
    K vytvoření našeho přírodního hnojiva potřebujeme pouze jednu přísadu a postup je opravdu rychlý a snadný. Budeme potřebovat malou mrkev o hmotnosti asi 30 g, kterou nakrájíme na kousky a poté vložíme do mixéru s jedním litrem vody.

    Poté, co vše rozmixujeme, přefiltrujeme získanou šťávu ve sklenici přes sítko a nalijeme ji do misky a přidáme další litr vody. Naše hnojivo na mrkev je hotové: jak ho použijeme? Nejméně třemi způsoby.

    Mrkev

    Carote
    Prvním způsobem použití mrkvové šťávy je namočení vatového tamponu do sklenice s mrkvovou šťávou a následné otření listů rostliny včetně hřbetu. Tento prostředek pomáhá odhánět hmyz a otevírá žaludky rostliny.

    Zejména orchideje se živí prostřednictvím listů, takže použití této mrkvové šťávy může pomoci i metabolismu samotné rostliny. Postup opakujte jednou až dvakrát měsíčně.

    2 Další způsoby použití mrkvového hnojiva
    Druhým způsobem použití je použití mrkvové šťávy k zalévání rostliny. Mrkvová šťáva je pro orchideje zdrojem živin, včetně vitamínů a minerálů, jako je beta karoten, draslík, hořčík a fosfor.

    Kromě toho je mrkvová šťáva kyselá, což pomáhá regulovat pH půdy, v níž je rostlina v květináči umístěna, a zlepšuje schopnost orchideje přijímat živiny.

    Při zalévání dbáme na to, abychom měli pod květináčem misku, aby se vytékající mrkvová voda hromadila v misce. V té chvíli můžeme nechat sazenici asi dvacet minut namočenou. Tuto proceduru můžeme opakovat jednou až dvakrát měsíčně.

    Mrkvová šťáva

    Succo di carota
    V neposlední řadě nalijeme mrkvovou šťávu do nádoby s rozprašovačem a nastříkáme ji na listy a kořeny rostliny. Mrkvovou šťávu stříkáme vydatně, a to i na zadní stranu listů.

    Musíme však dávat pozor, abychom rostlinu touto mrkvovou šťávou příliš nezvlhčili, protože by mohla ucpat cesty, které rostlina používá k absorpci vody. Také je důležité pamatovat na to, abychom nezalévali květy, protože by opadaly.

    Proč je mrkev tak účinná na kořeny a květy
    Proč ale tento přírodní prostředek tak dobře funguje? Mrkvová šťáva je přírodní hnojivo bohaté na pro rostliny nezbytné živiny. Zejména orchidejím mrkvová šťáva velmi prospívá díky obsahu draslíku, fosforu a vápníku, které pomáhají posilovat kořeny a stimulovat růst.

    Kromě toho je mrkev také zdrojem kyseliny listové, která je důležitá pro tvorbu chlorofylu, jenž podporuje fotosyntézu. Používání mrkvové šťávy jako hnojiva pro rostliny obecně může zvýšit jejich odolnost vůči chorobám a škůdcům a zajistit zdravý a silný růst.