Přeskočit na obsah
Accueil » Křehké pečivo – jednoduché a chutné. Ideální pro každou příležitost.

Křehké pečivo – jednoduché a chutné. Ideální pro každou příležitost.

    Jednou večer jsem se cestou z práce zasnila a najednou jsem ucítila vůni domácích koláčů. Znáte ten pocit, když vaše babička peče koláč a všichni netrpělivě očekávají konečný výsledek? Najednou jsem dostala chuť na něco domácího, sladkého a s krémem. A právě pro takový případ mám recept… Hned jsem se pustila do práce a …. se s vámi dělím o svůj recept na křehké těsto.

    SUROVINY
    450 g másla nebo margarínu
    150 g cukru
    400 g mouky
    2 vejce
    1 plechovka vařeného kondenzovaného mléka
    1 sáček prášku do pečiva
    2 sáčky vanilkového cukru
    50 g čokolády

    PŘÍPRAVA
    1. Začněte šleháním vajec s vanilkovým cukrem (1 sáček), poté přidejte 200 g másla nebo margarínu a šlehejte do hladka. Poté přidejte prášek do pečiva (nebo jedlou sodu s octem), mouku a uhněťte těsto tak, aby se nelepilo na ruce. Poté těsto srolujte do rolády a dejte na 30 minut do lednice.

    2. Mezitím si můžete připravit krém. Vezměte zbylý olej, vyšlehejte ho s vanilkovým cukrem, kondenzovaným mlékem, dokud nezískáte homogenní světlou hmotu.

    3. Nyní vyjměte těsto, rozdělte ho na čtyři díly. Každý díl rozválejte a okraje ořízněte tak, abyste vytvořili placku o průměru 30 cm. Zbytky odložíme stranou.

    4. Pomocí válečku přeneste těsto na plech vyložený pergamenovým papírem a pečte při 180 stupních 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

     

    5. Každou vrstvu dortu potřete krémem a naskládejte je na sebe. Nyní můžete dort ozdobit rozpuštěnou čokoládou.

    Dort je velmi jemný a sladký. Večer ho samozřejmě nedoporučuji jíst, protože je mírně kalorický. Dobře se hodí k odpolední kávě. Dobrou chuť!