Přeskočit na obsah
Accueil » Jablečné rolády, kterým nikdo v okolí neodolá

Jablečné rolády, kterým nikdo v okolí neodolá

    Máte rádi jablka? Nebo jste je naopak nikdy neměli rádi? Na tom nezáleží. Jakmile vyzkoušíte tyto neobvyklé jablečné závitky, určitě se stanou vaším oblíbeným dezertem.

    Mají dokonalou chuť jablek a skořice, skvěle vypadají a jejich vůně se při pečení line celým domem. Jedinou nevýhodou je, že jsou tak lahodné, že zmizí doslova během několika minut. Pokud zvete přátele, přijede k vám na návštěvu rodina nebo jste milovníci sladkostí, udělejte raději dvojitou dávku!


    SUROVINY:
    4 jablka
    200 g cukru
    1 lžička skořice
    125 g másla
    125 ml oleje
    125 ml kefíru
    75 g cukru krupice
    10 g vanilkového cukru
    1 lžíce kukuřičného škrobu
    1 lžička kurkumy
    1 vejce
    630 g pšeničné mouky
    PŘÍPRAVA:
    Jablka oloupejte ze slupky a nastrouhejte je na jemném struhadle. Přidejte k nim cukr a vařte je asi 25 minut, aby se odpařila přebytečná voda. V této fázi dávejte pozor, abyste je nepřipálili. Když směs zhoustne, přidejte skořici a nechte vychladnout.
    Připravte si velkou mísu. Smíchejte v ní máslo, rostlinný olej, kefír, moučkový cukr, vanilkový cukr, kurkumu, škrob a vejce. Můžete použít mixér, který vám pomůže ingredience důkladně spojit. Jakmile je směs hotová, postupně přidejte mouku a ručně uhněťte těsto.
    Vzniklé těsto rozdělte na malé kuličky (z tohoto receptu by mělo vyjít asi 40 porcí). Každou z nich vyválejte a položte na ni jablečnou směs. Srolujte. Všechny je položte na plech vyložený pečicím papírem. Mezitím předehřejte troubu na 180’C. Pečte 30 minut. Nyní si vychutnejte výjimečnou chuť.

    Pokud se vám recept líbil, podělte se o něj se svými přáteli na sociálních sítích!