Přeskočit na obsah
Accueil » JAK DOKONALE VYČISTIT PODLAHU TERASY: ANI STOPA PO ŠPÍNĚ

JAK DOKONALE VYČISTIT PODLAHU TERASY: ANI STOPA PO ŠPÍNĚ

    Čištění podlahy na terase nebylo nikdy snadné: s touto metodou bude vypadat krásně, leskle a čistě.

    podlaha před a po

    pavimento prima e dopo
    Je podlaha na terase stále špinavá? Neexistují metody, jak ji udržet čistou a dezinfikovanou? Odborníci na úklid se svými tipy prozradí, jak vyčistit podlahu terasy k dokonalosti v jediném kroku. Tajemství spočívá v ingrediencích, které se k tomuto typu čištění používají. Pokusíme se to objasnit?

    METODA ČIŠTĚNÍ PODLAHY NA TERASE: STAČÍ POUZE JEDNA PŘÍSADA.
    Existují různé metody čištění dřevěné terasové podlahy. Jedná se o cenný výběr, který klade důraz na typy přípravků, které je třeba k čištění použít. Jak již bylo zmíněno, skutečným tajemstvím je vždy přírodní složka.

    To vše proto, aby byl něčí venkovní prostor útulný a připravený k relaxaci na slunci nebo k několika večeřím s přáteli. Odborníci přebírají klasické babičkovské metody a učí vás, jak je co nejlépe využít.

    Jedlá soda na čištění podlahy terasy

    Bicarbonato per pulire pavimento terrazza
    Klíčovou ingrediencí je jedlá soda. Levné a přírodní řešení, které dokonale vyčistí dřevěný povrch. Technika je velmi jednoduchá: stačí povrch dobře navlhčit a zasypat jedlou sodou. Drhněte smetákem, energicky a poté opláchněte čistou vlažnou vodou.

    Další metody pro čistou a dezinfikovanou terasu
    Existují i další metody čištění podlahy terasy, jen s pomocí několika ingrediencí, které vždy používaly babičky a nyní odborníci na wellness.

    První z nich je prekarbonát sodný, který je vynikající pro změkčení dřeva používaného v exteriéru. Pokud vlivem deště a chladu zmatnělo a zestárlo, můžete mu díky této složce vrátit přirozenou barvu. Jak na to? Vezměte si umyvadlo s 10 litry vody a 220 gramy přípravku. Naneste po celém povrchu a nechte 20 minut působit. Dobře opláchněte čistou vodou a terasa bude jako nová.

    Metody čištění teras

    Metodi pulizia terrazzo
    K odstranění různých mastných skvrn můžete použít také prací prášek. Mezi bazény, grilováním a dalšími věcmi můžete mít velmi špinavou podlahu: abyste se toho zbavili, naneste na skvrny prací prášek a poté jej nechte pět minut působit. Ihned poté ji dobře vydrhněte smetákem a pogratulujte si ke konečnému výsledku.

    Chcete-li použít pouze přírodní ingredience, na pomoc přijde bílý vinný ocet, který podlahu na terase oživí a vyčistí. Do 4 litrů vlažné vody nalijte 50 cl bílého vinného octa. Nalijte a poté nechte 10 minut působit. Ihned poté zametejte čistým koštětem a pozorujte dokonalý konečný výsledek.

    Výborným spojencem se může stát také černé nebo marseillské mýdlo. Směs vždy připravujte s pomocí vody, nechte ji působit asi 10 minut a poté celý povrch dobře opláchněte.